Švýcarská kroupová polévka

27.12.2016 20:58

Potřebujete

  • 82 g mrkve

  • 1 cibule

  • 50 - 100 g špeku nebo šunky

  • 60 g krup

  • 1 l vývaru (hovězího nebo zeleninového)

  • 2 dl mléka

  • sůl, pepř, muškátový ořech

 

Postup

Špek nebo šunku osmahnete (v případě potřeby přidáte trochu oleje), mrkev a cibuli nakrájíte na drobné kostičky a přidáte ke špeku.

Kroupy krátce podusíte s touto směsí, pak přilijete vývar a zhruba 1 hodinu pomalu vaříte. Na konci přidáte mléko a dochutíte.
 

Varianty: Do polévky můžete místo špeku nebo šunky použít klobásku, nebo ji můžete připravit úplně bez masa. Bezmasá varianta dostane exotický nádech, když  přidáte trochu zázvoru.

     Foto a zdroj: mojesvycarsko.com