Tatarský biftek z lososa
21.08.2021 10:14
PŘÍPRAVA
Na 1 porci tataráčku je potřeba:
-
cca 100 g lososového steaku
-
3 dg pórku nebo cibulky
-
čerstvou pažitku
-
koriandr
-
citron
-
sůl,
-
pepř.
POSTUP
Steak z lososa omyjeme, stáhneme kůži a maso naškrábeme najemno. Je možné maso jen jemně nasekat. Cibulku nebo pórek nasekáme nadrobno.
Lososa smícháme s cibulkou, pažitkou a několika lístky koriandru v míse, pokapeme šťávou z půlky citronu.
Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát.
Směs navrstvíme na talířek, můžeme použít formičku nebo menší tvořítko, ve kterém maso upěchujeme a vyklopíme na talíř. Podává se s osmaženým chlebem.
Foto: pixabay