Těstoviny se smetanovou omáčkou a pečenou dýní

01.09.2017 16:40

Příprava

  • 400 g dýně bez semínek nakrájené na měsíčky

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 400 g těstovin fettucine

  • 150 ml smetany

  • 150 ml Knorr Bujón Zeleninový

  • plná hrst nakrájené petrželky

  • pepř dle chuti

  • tymián

Postup

Pečte dýni s nadrceným tymiánem v troubě předehřáté na 230°C asi 20 minut. Dejte vařit těstoviny. Vařte podle pokynů na obalu nebo do doby, než budou těstoviny al dente. Na pánev přidejte smetanu, bujón, petržel a vařte na mírném ohni 4 - 5 minut dokud omáčka lehce nezhoustne. Těstoviny nechte okapat a přidejte smetanovou omáčku. Důkladně promíchejte. Na závěr těstoviny ozdobte opečenou dýní a cibulkou. Posypte zbytkem petrželky.

Receptynakazdyden.cz