Těstoviny se smetanovou omáčkou a pečenou dýní
01.09.2017 16:40
Příprava
-
400 g dýně bez semínek nakrájené na měsíčky
-
2 lžíce olivového oleje
-
400 g těstovin fettucine
-
150 ml smetany
-
150 ml Knorr Bujón Zeleninový
-
plná hrst nakrájené petrželky
-
pepř dle chuti
-
tymián
Postup
Pečte dýni s nadrceným tymiánem v troubě předehřáté na 230°C asi 20 minut. Dejte vařit těstoviny. Vařte podle pokynů na obalu nebo do doby, než budou těstoviny al dente. Na pánev přidejte smetanu, bujón, petržel a vařte na mírném ohni 4 - 5 minut dokud omáčka lehce nezhoustne. Těstoviny nechte okapat a přidejte smetanovou omáčku. Důkladně promíchejte. Na závěr těstoviny ozdobte opečenou dýní a cibulkou. Posypte zbytkem petrželky.
Receptynakazdyden.cz