Těstoviny tagliatelle
23.07.2017 15:17
Příprava
-
100g čerstvého špenátu
-
100 g šunky
-
česnek
-
máslo
-
pepř
-
parmezán
Postup
V dostatečném množství vody uvaříme sušené tagliatelle.
Na másle zpěníme půlku cibule, přihodíme špenát a podusíme. Zalijeme 1/2 sklenkou vývaru, osolíme, opepříme a přidáme drcený česnek.
Na jiné pánvi necháme lehce orestovat kostičky nakrájené šunky, zamícháme do směsi se špenátem.
Do hluboké mísy sesypeme slité těstoviny, směs špenátu a šunky, posypeme nastrouhaným parmezánem a zamícháme. Ihned podáváme.
TIP: Místo šunky se dají použít kostičky vepřového masa ( zbytky) nebo také mořské plody (krevetky).
Foto: pixabay