Těstoviny tagliatelle

23.07.2017 15:17


 

Příprava

  • 100g čerstvého špenátu

  • 100 g šunky

  • česnek

  • máslo

  • pepř

  • parmezán

 

Postup

V dostatečném množství vody uvaříme sušené tagliatelle.

Na másle zpěníme půlku cibule, přihodíme špenát a podusíme. Zalijeme 1/2 sklenkou vývaru, osolíme, opepříme a přidáme drcený česnek.

Na jiné pánvi necháme lehce orestovat kostičky nakrájené šunky, zamícháme do směsi se špenátem.

 

Do hluboké mísy sesypeme slité těstoviny, směs špenátu a šunky, posypeme nastrouhaným parmezánem a zamícháme. Ihned podáváme.

 

TIP: Místo šunky se dají použít kostičky vepřového masa ( zbytky) nebo také mořské plody (krevetky).
 

Foto: pixabay