Tilápie se zeleninou

01.10.2024 12:32

Tilápie nilská je sladkovodní ryba s pevným bílým masem s nasládlou chutí. Je oblíbená i pro minimum drobných kostí. Po upečení zůstává šťavnatá – zvlášť, když použijete kombinaci páry a horkého vzduchu. Pokud chcete během léta připravit něco lehkého, rychlého a přesto dobrého, vyzkoušejte náš recept na tilápii s pečenou zeleninou. Lahodný pokrm s nádechem středomořské kuchyně upečete v jednom pekáčku za pár minut.

Na čtyři porce budete potřebovat:

  • 600 g filetů z tilápie

  • 50 g mladé cukety

  • 400 g cherry rajčat na stonku

  • papriku kapii

  • hrst černých oliv

  • ½ citronu

  • menší červenou cibuli

  • olivový olej

  • sůl a pepř

  • listy baby špenátu a čerstvý rozmarýn

A jak postupovat?

1. Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ní filety z tilápie.

2. K rybě přidejte plátky cukety, rajčátka, nakrájenou papriku a olivy.

3. Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.

4. Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě při horkovzdušném režimu se střední úrovní páry při 190 °C asi 20 minut.

5. Mezitím si připravte cibulovo-bylinkový relish: cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.

6. Hotovou rybu přelijte připravenou  zálivkou, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.

Zdroj a foto: Whirpool