Tilápie se zeleninou
Tilápie nilská je sladkovodní ryba s pevným bílým masem s nasládlou chutí. Je oblíbená i pro minimum drobných kostí. Po upečení zůstává šťavnatá – zvlášť, když použijete kombinaci páry a horkého vzduchu. Pokud chcete během léta připravit něco lehkého, rychlého a přesto dobrého, vyzkoušejte náš recept na tilápii s pečenou zeleninou. Lahodný pokrm s nádechem středomořské kuchyně upečete v jednom pekáčku za pár minut.
Na čtyři porce budete potřebovat:
-
600 g filetů z tilápie
-
50 g mladé cukety
-
400 g cherry rajčat na stonku
-
papriku kapii
-
hrst černých oliv
-
½ citronu
-
menší červenou cibuli
-
olivový olej
-
sůl a pepř
-
listy baby špenátu a čerstvý rozmarýn
A jak postupovat?
1. Zapékací mísu vymažte zlehka olejem a rozložte na ní filety z tilápie.
2. K rybě přidejte plátky cukety, rajčátka, nakrájenou papriku a olivy.
3. Citron nakrájejte na plátky a rozložte na rybu, zbytek potom vymačkejte do zapékací mísy.
4. Vše osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pečte v troubě při horkovzdušném režimu se střední úrovní páry při 190 °C asi 20 minut.
5. Mezitím si připravte cibulovo-bylinkový relish: cibuli nasekejte najemno spolu s rozmarýnem, osolte a přidejte olej. Promíchejte.
6. Hotovou rybu přelijte připravenou zálivkou, přidejte baby špenát a rozmarýn a servírujte nejlépe s bramborem nebo křupavou bagetou.
Zdroj a foto: Whirpool