Tortellini s rajskou omáčkou
PŘÍPRAVA
Těstoviny
-
400 g hl. mouky
-
2 vejce
-
100 ml vody
-
sůl
-
1 lžíce olivového oleje
Omáčka
-
3 olivového oleje
-
½ kg rajčat (1 konzerva loupaných rajčat)
-
3 stroužky česneku
-
sůl
-
pepř
-
oregano
-
bazalka
Náplň:
-
strouhaná niva s bílkem
-
mleté maso s jemně nasekanou cibulkou, solí, pepřem a česnekem
POSTUP
Nejprve těsto na tortelliny: Do důlku v prosáté mouce rozklepnete vejce. Přidejte vodu, sůl lžíci olivového oleje a vypracujte pružné těsto.
Z vyváleného plátu vykrájejte tvořítkem nebo sklenkou kolečka. Naplňte náplní a přeložte na polovinu. Okraje stiskněte, těsto otočte ještě kolem prstu a okraje znovu stiskněte k sobě.
Tortellini se vaří v osolené vařící vodě 4 až 6 minut.
Náplně: Použít se dá strouhaný sýr (niva) nebo mleté maso okořeněné a osolené
Rajčatová omáčka: Oloupaná nasekaná rajčata s česnekem, trochou cibule a bazalky osmahněte na rozpáleném oleji.
Když pustí vodu, nechte ještě provařit tak, aby vznikla hustá kaše. Osolte, opepřete, přidejte oregano a maličko rozřeďte vývarem.
Uvařené tortelliny vyjměte cedníkem do mísy, přidejte máslo, aby se nelepily.
Přelijte rajčatovou omáčkou.