Toskánská kapustová polévka s fazolemi
PŘÍPRAVA
-
1 cibule
-
4 stroužky česneku
-
trocha celeru včetně natě
-
1 mrkev
-
10 listů kapusty
-
250 g bílých fazolí (vařených)
-
150 ml bílého vína
-
700 ml rajčatového pyré
-
4 lžíce kečupu
-
3 lžíce oleje (olivového)
-
750 ml vody nebo vývaru
POSTUP
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku nasekanou najemno. Pak k ní přidáme kostičky celeru a mrkve a opékáme deset minut.
Kapustové listy omyjeme, zbavíme tvrdých stonků a nasekáme. Spolu s celerovou natí a prolisovaným česnekem je přihodíme do pánve a dusíme pět minut.
Do směsi pak přijdou fazole, rajčatové pyré a kečup. Přilijeme také vodu, nebo vývar, osolíme, opepříme a provaříme na mírném plameni po dobu 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Případnou sladkost dodá hnědý cukr – chceme-li polévku raději kyselejší, dochutíme ji naopak citronovou šťávou.
Tip na závěr : Servírujeme s topinkami potřenými česnekem.
www.receptynakazdyden.cz
Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.