Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře
18.02.2024 10:46
PŘÍPRAVA
-
2 plátky ryby (každý po 250 g)
-
citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu
-
2 lžíce másla
Omáčka:
-
máslo
-
2 lžíce zeleného konzervovaného pepře
-
1 dl bílého nesladkého vína
-
200 g smetany
POSTUP
Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),
Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku.
Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.