Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře

18.02.2024 10:46

PŘÍPRAVA

  • 2 plátky ryby (každý po 250 g)

  • citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu

  • 2 lžíce másla

Omáčka:

  • máslo

  • 2 lžíce zeleného konzervovaného pepře

  • 1 dl bílého nesladkého vína

  • 200 g smetany

POSTUP

Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),

Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku. 

Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.