Tvarohová bábovka
POTŘEBUJETE
-
320 g másla
-
500 g cukru (můžete použít hnědý, nebo stévii)
-
2 vanilkové cukry
-
6 vajec
-
750 g tvarohu
-
špetku soli
-
400 g krupice (nebo hrubé mouky)
-
1,5 prášku do pečiva
-
kůra a šťáva z celého citronu
-
máslo hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
-
m,oučkový cukr na posypání
POSTUP
Troubu si předehřejeme na 175 st.
Změklé máslo, cukr, žloutky a kůra se šťávou z citronu ve velké míse, nejlépe za použití elektrického šlehače, vyšleháme do světlé pěnové konzistence.
Vmícháme tvaroh se špetkou soli. Pak přidáme krupici smísenou s práškem do pečiva.
Nakonec do těsta opatrně zapracujeme pevný sníh ze šesti vajec.
Můžeme přidat hrst rozinek namočených předem v rumu, kousek těsta na mramorování obarvit kakaem, ale také můžeme nechat bábovku celou světlou. Bude nadýchaná, jemně provoněná citrónem a vanilkou.