Tvarohové knedlíky s křupavým ovocem
PŘÍPRAVA
-
500 g měkkého tvarohu
-
1 hrnek polohrubé mouky
-
500 g jahod
-
2 žloutky
-
sůl
-
250 g zakysaná smetana
-
moučkový cukr podle chuti
-
lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup
POSTUP
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.
Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše vytvarujte z těsta váleček. Odkrajujte z něho plátky.
Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.
Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.
Zdroj a foto VitaCup