Tvarohové knedlíky s křupavým ovocem

23.07.2020 21:14


PŘÍPRAVA

  • 500 g měkkého tvarohu

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 500 g jahod

  • 2 žloutky

  • sůl

  • 250 g zakysaná smetana

  • moučkový cukr podle chuti

  • lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup

POSTUP

V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.

Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše vytvarujte z těsta váleček. Odkrajujte z něho plátky.

Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.

Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.

Zdroj a foto VitaCup