VEGANSKÉ KOBLIHY
Recept nám poslala Klára M. z Prahy 6. Potěší určitě matky dětí, kterým alergie na potraviny brání jíst máslo, mléko nebo vejce. Zajímavá variace na koblížky a kynuté šneky se pro zpestření a obměnu svátečního mlsání určitě hodí.
Příprava
-
Recept pro dnešní den
-
500 g špaldové mouky
-
1/4 l rýžového nebo sojového mléka
-
50 g vhodného tuku (alsan) nebo sojola (k dostání v Německu)
-
40 g cukru
-
rumové aroma
-
droždí
-
špetka soli
náplň
-
jablka nakrájená na kostičky
-
vanilka
-
skořice
-
cukr
-
olej na smažení
Postup
Z těsta se dají připravit veganské koblihy, anebo také ještě zajímavější kroužky plněné jablky.
Těsto nechte vykynout, rozválejte jej na plát a nakrájejte na něj jablka. Pocukrujte vanilkovým cukrem, posypte skořicí.
Placku stočte jako štrůdl a nakrájejte na plátky asi 2 cm silné. Kousky rychle osmažte na oleji, stejně jako se smaží koblihy.
Kdo má rád, může po osmažení a osušení navrch přidat ještě hustou cukrovou polevu k ozdobení.