Velikonoční beránci
Tento recept je z portálu mojesvycarsko. com
Ingredience – těsto
-
400g mouky (hladké)
-
0,5 lžičky soli
-
120g cukru
-
20g droždí
-
80g másla
-
1,5 dl vlažného mléka
-
1 vejce
Ingredience – poleva
-
100g cukru
-
60g mouky
-
40g másla
-
2 lžíce citrónové šťávy
-
1 vejce
-
6 lískových oříšků
Příprava těsta
Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí. Přidejte máslo, mléko a vejce, a připravte měkké a hladké těsto. Přikryjte a nechte při pokojové teplotě cca. 2 hodiny odpočinou, dokud těsto nenakyne na dvounásobnou velikost.
Příprava polevy
Smíchejte cukr, mouku, máslo, citronovou šťávu a směs dejte stranou. Vytvořte beránky z připraveného těsta a naneste na ně polevu.
Jak vytvořit beránky
Těsto rozdělte na 7 částí. 6 jednotlivých částí vytvarujte do podoby beránka. Ze zbylého těsta vytvořte beránkovi uši. Každého beránka potřete rozšlehaným vejcem a naneste polevu. Lískový oříšek použijte jako beránkovo oko.
Pečeme cca. 20 minut v předehřáté troubě na 160° (horkovzdušná).