Vepřová roláda se sýrem provolone a italskou pancettou

04.04.2020 11:24

PŘÍPRAVA

  • 1 kg vepřového plecka

  • 300 g mletého masa

  • 100 g pancetty

  • 2 střední cibule

  • 1 dcl bílého vína

  • 150–200 g sýru provolone (dolce i piccante)

  • celer, mrkev, šalvěj, rozmarýn

  • zeleninový vývar


POSTUP

Vepřové plecko rozřízněte a naklepte. 

Připravte si náplň: mleté maso orestujte s cibulí a podlijte bílým vínem. Nechte vystydnout a smíchejte s najemno nakrájenou pancettou, nastrouhaným sýrem provolone dolce a provolone piccante. 

Směsí naplňte plecko a zavažte ho. Dejte péci na celeru, mrkvi, šalvěji a rozmarýnu zalité zeleninovým vývarem. 

Podávejte s bramborovou kaší.
 

www.laformaggeria.com