Vepřová roláda
PŘÍPRAVA
-
1 kg vepřového ramínka
-
sůl
-
pepř
-
30 dg slaniny
-
2 cibule
-
3 velká jablka
-
1-2 rohlíky
-
tabasco
POSTUP
Nádivka: Na pánvi opečte slaninu, na ni přidejte nakrájenou cibuli a jablka. Aź změknou, osolte, opepřete a zakápněte tabascem. Přidejte na kostičky nakrájený rohlík.
-
Maso upravte jemnými řezy tak, aby vznikl plát. Můžete jej také lehce naklepat, aby drželo tvar. Osolte a opepřete.
-
Nádivku rozložte na plát, srolujte a ovažte provázkem.
-
Pečte nejprve přiklopené a občas podlijte vodou. Měkké maso odklopte a nechte ještě dopékat, aby maso na povrchu zhnědlo a vytvořilo kůrku. Můžete potřít vodou s rozpuštěným medem.
-
Roládu nechte před podáváním odpočinout, vypečenou šťávu zaprašte moukou a nechte přejít varem.
-
Podává se nejlépe s bramborovou kaší, vhodná je i rýže nebo bramborové noky.
Foto: pixabay