Vepřové kostky na zelenině

11.09.2022 20:05

PŘÍPRAVA

  • 600 g vepřové plece

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • polovina cukety

  • 2 stroužky česneku

  • 200 g krájených rajčat

  • sůl a pepř, bobkový list a několik kuliček nového koření

POSTUP

Vepřové maso nakrájené na větší kostky osolte a opepřete. Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky.

Maso orestujte na pánvi ze všech stran na oleji a dejte stranou. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu. Do připraveného pekáčku nebo zapékací misky vložte rajčata, restovanou zeleninu, bobkové listy a maso. Zamíchejte, osolte a pod víkem pečte asi hodinu na 170°C.

Během pečení maso podlévejte, aby se dostatečně dusilo a nevysychalo. Směs by měla mít příjemnou konzistenci hustého guláše. Před podáváním ozdobte kolečky pórku a hrstí nasekaných oříšků nebo sezamovými semínky.

Foto: pixabay