Vepřové kostky na zelenině
11.09.2022 20:05
PŘÍPRAVA
-
600 g vepřové plece
-
1 cibule
-
2 mrkve
-
polovina cukety
-
2 stroužky česneku
-
200 g krájených rajčat
-
sůl a pepř, bobkový list a několik kuliček nového koření
POSTUP
Vepřové maso nakrájené na větší kostky osolte a opepřete. Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky.
Maso orestujte na pánvi ze všech stran na oleji a dejte stranou. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu. Do připraveného pekáčku nebo zapékací misky vložte rajčata, restovanou zeleninu, bobkové listy a maso. Zamíchejte, osolte a pod víkem pečte asi hodinu na 170°C.
Během pečení maso podlévejte, aby se dostatečně dusilo a nevysychalo. Směs by měla mít příjemnou konzistenci hustého guláše. Před podáváním ozdobte kolečky pórku a hrstí nasekaných oříšků nebo sezamovými semínky.
Foto: pixabay