Vepřové kotletky s cibulovou marmeládou
PŘÍPRAVA
-
4 kotlety
-
4 lžíce olivového oleje
-
4 snítky koriandru
-
pepř, sůl
-
Na marmeládu
-
500 g červené cibule
-
8 dcl vody
-
7 dcl červeného vína
-
50 g cukru
-
50 g másla
-
sůl
POSTUP
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, všechnu vhodíme na rozehřáté máslo. Osolíme. Mícháme dokud se lehce neosmaží.
Přisypeme cukr, zalijeme vínem s vodou a rozvaříme. Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud cibule nezměkne a neodpaří se všechna voda. V případě potřeby je možné cibuli mírně podlévat.
Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a nasekaným koriandrem. Z obou stran prudce opečeme na pánvi. Pak maso přendáme do pekáčku a zvolna dopečeme v troubě na 160 °C, asi 15 minut. Podléváme aby vznikla tmavší šťáva.
Do pekáčku můžeme přidat zeleninu.
Kotlety servírujeme s cibulovou marmeládou a brambory.
Foto: piabay