Vepřové maso na mrkvi a pórku

13.01.2024 18:56

PŘÍPRAVA

  • ½ kg vepřového masa

  • 5 mrkví nakrájených na jemné nudličky

  • 1 pórek

  • 2 cibule

  • sůl, paprika, pepř, muškátový květ, kousek zázvoru

  • rajský protlak

  • 1 lžíce cukru

Vepřové maso nakrájíme na kousky a dáme dusit. 

Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, na kolečka nakrájenou cibuli. Lehce podlijeme a přidáme sůl a koření. Necháme dusit asi ¾ hodiny na mírném ohni. 

V polovině přípravy přidáme protlak, lžíci cukru a podlijeme přiměřeným množstvím vody, aby se maso nepřipalovalo.

Jakmile je maso měkké dosolíme, popřípadě dopepříme. Podáváme s bramborem.

Foto: pixabay