Vepřové maso na mrkvi a pórku
13.01.2024 18:56
PŘÍPRAVA
-
½ kg vepřového masa
-
5 mrkví nakrájených na jemné nudličky
-
1 pórek
-
2 cibule
-
sůl, paprika, pepř, muškátový květ, kousek zázvoru
-
rajský protlak
-
1 lžíce cukru
Vepřové maso nakrájíme na kousky a dáme dusit.
Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, na kolečka nakrájenou cibuli. Lehce podlijeme a přidáme sůl a koření. Necháme dusit asi ¾ hodiny na mírném ohni.
V polovině přípravy přidáme protlak, lžíci cukru a podlijeme přiměřeným množstvím vody, aby se maso nepřipalovalo.
Jakmile je maso měkké dosolíme, popřípadě dopepříme. Podáváme s bramborem.
mš
Foto: pixabay