Vepřové na houbách
PŘÍPRAVA
-
800 gramů vepřového masa, nejlépe pečeně, může být ale i kýta nebo kotleta
-
dvě hrsti čerstvých hub, ideálně pravé hříbky
-
300ml masového vývaru
-
1 cibule
-
2 lžíce oleje
-
1 lžíce másla
-
špetka soli, pepře a kmínu.
POSTUP
Maso nakrájejte na asi centimetrové plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran zprudka osmahněte.
Opečené plátky odložte stranou a na pánev dejte máslo. Na másle orestujte cibuli, pak přidejte na kousky nakrájené houby
Osolte je, přidejte kmín a restujte dozlatova.
Následně houby zalijte vývarem a přidejte orestované plátky masa. Vařte na mírném plameni asi 60 minut, dokud maso úplně nezměkne.
Podávejte s vařenou rýží.
Tipy:
Spolu s houbami můžete nechat osmahnout i kousky slaninky, pokrm bude skvěle šťavnatý.
Zdá se vám omáčka moc řídká? Zkuste ji zahustit lžcí pohankové mouky. Jídlo nezmění chuť a nebudete zbytečně pracovat s lepkem.
Nestačí vám jako koření pouze kmín? Tak použijte 2 lžičky uzené mleté papriky.
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz