Vepřové plátky s fazolkami na slanině

04.11.2018 11:23

 

PŘÍPRAVA

  • 4 porce panenky nebo vepřové kýty

  • 10 plátků anglické slaniny

  • 300 g zelených fazolek

  • 200 g anglická slanina

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla

  • sůl

  • lžíčku provensálského koření

POSTUP

Osolené silnější plátky vepřového masa – musí být tenčí sval z kýty nebo panenka – lehce poprašte moukou a obalte anglickou slaninou. Na pánvi rychle orestujte ze všech stran tak, aby z masa nevytékala šťáva. Opepřete a přidejte k připraveným fazolkám.

Fazolky krátce povařte v osolené vodě a rychle zachlaďte. Musí zůstat křupavé.

Slaninu nakrájejte na kostičky a v pánvi vyškvařte. Přihoďte nakrájený česnek, provensálské koření a lžíci oleje nebo másla, přidejte fazolky. Dál už nesmažte.

Osolené silnější plátky vepřového masa – nejlépe z panenky lehce poprašte moukou a obalte anglickou slaninou. Na pánvi rychle orestujte ze všech stran tak, aby z masa nevytékala šťáva. Opepřete a přidejte k připraveným fazolkám.

Jako příloha poslouží  samotné  fazolky, je možné podávat  s opečeným  bílým chlebem nebo  brambory.