Vepřové plátky s fazolkami na slanině
PŘÍPRAVA
-
4 porce panenky nebo vepřové kýty
-
10 plátků anglické slaniny
-
300 g zelených fazolek
-
200 g anglická slanina
-
3 stroužky česneku
-
1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
-
sůl
-
lžíčku provensálského koření
POSTUP
Osolené silnější plátky vepřového masa – musí být tenčí sval z kýty nebo panenka – lehce poprašte moukou a obalte anglickou slaninou. Na pánvi rychle orestujte ze všech stran tak, aby z masa nevytékala šťáva. Opepřete a přidejte k připraveným fazolkám.
Fazolky krátce povařte v osolené vodě a rychle zachlaďte. Musí zůstat křupavé.
Slaninu nakrájejte na kostičky a v pánvi vyškvařte. Přihoďte nakrájený česnek, provensálské koření a lžíci oleje nebo másla, přidejte fazolky. Dál už nesmažte.
Osolené silnější plátky vepřového masa – nejlépe z panenky lehce poprašte moukou a obalte anglickou slaninou. Na pánvi rychle orestujte ze všech stran tak, aby z masa nevytékala šťáva. Opepřete a přidejte k připraveným fazolkám.
Jako příloha poslouží samotné fazolky, je možné podávat s opečeným bílým chlebem nebo brambory.