Veselá bábovka s višněmi
PŘÍPRAVA
-
400 g višní (i kompot)
-
500 g hladké mouky
-
500 g cukru krystal
-
7 ks vajec
-
2 dcl vlažné vody
-
2 dcl oleje
-
1 ks prášku do pečiva
-
mouka na vysypání formy
-
tuk na vymazání formy
-
cukr moučka na posypání
POSTUP
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který do těsta jemně zašleháme. Nakonec opatrně přimícháme okapané a vypeckované višně, které můžeme nejdříve naložit v rumu a pak lehce obalit v mouce, aby měly menší tendence v těstě klesat ke dnu.
Bábovku pečeme v důkladně máslem vymazané a moukou vysypané velké babičkovské litinové formě cca 50 minut v troubě předem vyhřáté na cca 180 st. Nakonec ji ještě můžeme přelít čokoládovou polevou. Je famózní.
Zdroj a foto: pečeme v litině.com