Vysoký roštěnec s pancettou a hříbkovou omáčkou
PŘÍPRAVA
-
300 g roštěnce
-
plátky pancetty
-
200 g hříbků
-
1 menší cibulka
-
1 stroužek česneku
-
100 ml vývaru
-
smetana dle žádané hustoty
-
200 g brambor
-
rozmarýn dle chuti
-
sůl
-
pepř
-
olivový olej
POSTUP
Maso: Plátek dobře vyzrálého roštěnce osolte, opepřete a nechte odležet 10 minut. Maso zaviňte do plátků pancetty. Poté maso z obou stran zprudka osmahněte (nasucho bez oleje), aby se „zatáhlo.“
Pozvolna na pánvi dopečte na požadovaný stupeň rare-medium-well done. Omáčka: Nakrájené hřiby / čerstvé nebo namočené sušené/ orestujte na olivovém oleji s cibulkou a česnekem. Podlijte trochou zeleninového vývaru a osolte a opepřete dle chuti. Nakonec zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte „zredukovat.“
Brambory: Brambory nakrájejte na čtvrtky a posypte pokrájeným čerstvým rozmarýnem a osolte. Lehce zakápněte olivovým olejem a dejte péct na plech.
https://www.laformaggeria.com