Zapečená treska s brokolicí

16.05.2017 21:34

Příprava

  • 1 kg tresky

  • 1 vejce

  • mouka

  • 2 dl olivového oleje

  • 6 stroužků česneku

  • 1 kg brambor, menších ve slupce

  • 2 velké cibule

  • 1 snítka koriandru

  • uvařená brokolice ve slané vodě

Postup

 

Omyté brambory uvaříme do poloměkka.

Tresku nebo jinou podobnou mořskou rybu nakrájíme na jednotlivé porce, obalíme v mouce a ve vejci a trochu osolíme. 

Vložíme do pekáče, pokapeme olejem, poklademe česnekem nařezaným na plátky, nasekaným koriandrem, nakrájenou cibulí. 

Přidáme předvařené brambory, sypané soli. Nakonec pekáček doplníme brokolicí. 

Peče se v horké troubě asi 45 minut. 

       

          Foto: pixabay