Zasněžená čokoládová roláda s rybízovým džemem a šlehačkou

09.12.2021 12:42

PŘÍPRAVA

  • 5 vajec

  • 70 g krupicového cukru

  • 70 g hladké mouky

  • 3 lžíce holandského kakaa

Náplň:

  • 4 lžíce Hamé Extra džemu Rybíz

  • 1 kelímek šlehačky 33 % +

  • 200 g mascarpone

  • 1 Moučkový vanilkový cukr Vitana

POSTUP

Předehřejte si troubu na 180 °C. Bílky vyšlehejte do sněh

u a žloutky s cukrem v další míse do pěny. Žloutky spojte velmi opatrně s bílky a postupně přidávejte mouku a kakao. 

Na plech si rozložte pečicí papír, těsto na ně rozprostřete stěrkou a pečte asi 15 minut. Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz.

Na náplň ušlehejte tuhou šlehačku a promíchejte ji s mascarpone, přidejte cukr. Š

lehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte. 

Nechte v lednici vychladnout alespoň hodinu. Hotovou roládu posypte vanilkovým moučkovým cukrem a krájejte na plátky.
Recept a foto Hamé