Zasněžená čokoládová roláda s rybízovým džemem a šlehačkou
09.12.2021 12:42
Recept a foto Hamé
PŘÍPRAVA
-
5 vajec
-
70 g krupicového cukru
-
70 g hladké mouky
-
3 lžíce holandského kakaa
Náplň:
-
4 lžíce Hamé Extra džemu Rybíz
-
1 kelímek šlehačky 33 % +
-
200 g mascarpone
-
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana
POSTUP
Předehřejte si troubu na 180 °C. Bílky vyšlehejte do sněh
u a žloutky s cukrem v další míse do pěny. Žloutky spojte velmi opatrně s bílky a postupně přidávejte mouku a kakao.
Na plech si rozložte pečicí papír, těsto na ně rozprostřete stěrkou a pečte asi 15 minut. Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz.
Na náplň ušlehejte tuhou šlehačku a promíchejte ji s mascarpone, přidejte cukr. Š
lehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte.