Závitky s nádivkou a rajskou omáčkou
PŘÍPRAVA
-
8 vepřových plátků (ale i krůtí maso)
-
8 plátků anglické slaniny
-
4 lžíce olivového oleje
-
sůl a pepř
-
cibule a několik plátků slaniny na vyložení pekáčku
-
bobkový list a několik kuliček nového koření
Na nádivku:
-
250 g mletých masových zbytků nebo šunky
-
100 g drcených vlašských ořechů
-
6 plátků veky nebo dva rohlíky
-
2 vejce, ušlehaná vidličkou a naředěná 2 lžícemi mléka
-
1 malá cibule
-
2 lžíce rozpuštěného másla
-
lžíce nasekané čerstvé ploché petržele
POSTUP
Namočenou veku nebo rohlíky vymačkejte a smíchejte se všemi surovinami na nádivku. Směs vychlaďte.
Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na každý položte slaninu a lžíci nádivky. Srolujte a zajistěte špízovou jehlou nebo převažte provázkem. Předehřejte troubu na 180°C.
Závitky narovnejte do pekáčku, vyloženého cibulí a slaninou, můžete přidat i několik nakrájených spřených a oloupaných rajčat, bobkový list a kuličky nového koření. Zakapejte olejem, trochu opepřete. Pečte dozlatova cca 45 minut, několikrát během pečení obraťte a trochu podlijte.
Závitky vyjměte. Vypečenou omáčku rozmixujte a přidejte ¼ l vody a půl lžíce rajčatového protlaku. Podle chuti dosolte a opepřete. Je –li omáčka moc řídká, přidejte lžičku hladké mouky. Nechte povařit a servírujte spolu se závitky. Příloha jsou těstoviny .