Závitky s nádivkou a rajskou omáčkou

12.11.2017 21:08

PŘÍPRAVA

  • 8 vepřových plátků (ale i krůtí maso)

  • 8 plátků anglické slaniny

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

  • cibule a několik plátků slaniny na vyložení pekáčku

  • bobkový list a několik kuliček nového koření

Na nádivku:

  • 250 g mletých masových zbytků nebo šunky

  • 100 g drcených vlašských ořechů

  • 6 plátků veky nebo dva rohlíky

  • 2 vejce, ušlehaná vidličkou a naředěná 2 lžícemi mléka

  • 1 malá cibule

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • lžíce nasekané čerstvé ploché petržele

POSTUP

Namočenou veku nebo rohlíky vymačkejte a smíchejte se všemi surovinami na nádivku. Směs vychlaďte.


Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na každý položte slaninu a lžíci nádivky. Srolujte a zajistěte špízovou jehlou nebo převažte provázkem. Předehřejte troubu na 180°C. 


Závitky narovnejte do pekáčku, vyloženého cibulí a slaninou, můžete přidat i několik nakrájených spřených a oloupaných rajčat, bobkový list a kuličky nového koření. Zakapejte olejem, trochu opepřete. Pečte dozlatova cca 45 minut, několikrát během pečení obraťte a trochu podlijte.

Závitky vyjměte. Vypečenou omáčku rozmixujte a přidejte ¼ l vody a půl lžíce rajčatového protlaku. Podle chuti dosolte a opepřete. Je –li omáčka moc řídká, přidejte lžičku hladké mouky. Nechte povařit a servírujte spolu se závitky. Příloha jsou těstoviny .