Křupavé košíčky ze sýru Gran Moravia plněné ricottou

 
 
Suroviny:

na košíčky:
  • 250 g čerstvě nastrouhaného sýru Gran Moravia

  • ¼ lžičky čerstvě namletého pepře

  • 1 lžička olivového oleje na vymazání plechu

na náplň:
  • 170 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia

  • ¼ hrnku smetany na šlehání

  • ½ lžičky tymiánu

  • 2 lžičky hladkolisté petrželky

  • nakládaná sušená rajčata

  • čerstvě mletý pepř, sůl

  • sýr Gorgonzola DOP Dolce z La Formaggeria Gran Moravia


Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C. Na plech lehce vytřený olivovým olejem položte pečící papír. Naneste na něj hromádky strouhaného sýru Gran Moravia a lehce opepřete. 

Z hromádek udělejte kolečka o průměru cca 5 cm. Pečte je po menších dávkách. Když kolečka začnou bublat a zlátnout, vyndejte je z trouby a ještě teplé placičky ohněte přes naběračku tak, aby získaly tvar košíčků. 

Ricottu, smetanu, bylinky, pepř a sůl smíchejte a dejte do lednice. Pak směsí naplňte sýrové košíčky. Ozdobte kouskem sušeného rajčátka.

Vyzkoušejte i další variantu: část ricotty nahraďte sýrem Gorgonzola DOP Dolce a vše dobře vyšlehejte na hustý krém. Nepřidávejte bylinky, aby více vynikla chuť sýru Gorgonzola.
 

< Zpět