Terinky z uzeného lososa s ricottou
-
200 g uzeného lososa
-
200 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
-
100 g zakysané smetany
-
2 lžíce nadrobno nasekaného kopru
-
1 lžička želatiny
-
1 okurka
-
1 lžíce citrónové šťávy
-
3 lžíce olivového oleje
-
sůl, pepř
Příprava:
Zapékací mističky vyložte tenkými plátky uzeného lososa. Měli byste použít asi tři čtvrtiny z celkového množství.
Zbytek lososa nakrájejte na malé kousky. Rozetřete ricottu se smetanou, vmíchejte nakrájeného lososa. Osolte, opepřete a přidejte kopr.
Rozpusťte želatinu ve dvou lžících vody. Nechte nabobtnat a pak zahřejte, až se úplně rozpustí. Do želatiny vmíchejte lžíci lososové pomazánky.
Pak vmíchejte zbytek. Rozdělte do misek. Dejte alespoň na hodinu do lednice. Z citrónové šťávy a oleje umíchejte zálivku. Okurku nakrájejte na tenké plátky a udělejte z nich polštářek pro každou terinku. V
vyklopte a dozdobte snítkou kopru.