Terinky z uzeného lososa s ricottou

 
 
 
Suroviny:
 
  • 200 g uzeného lososa 

  • 200 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia

  • 100 g zakysané smetany

  • 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru

  • 1 lžička želatiny

  • 1 okurka

  • 1 lžíce citrónové šťávy

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř


Příprava:

Zapékací mističky vyložte tenkými plátky uzeného lososa. Měli byste použít asi tři čtvrtiny z celkového množství. 

Zbytek lososa nakrájejte na malé kousky. Rozetřete ricottu se smetanou, vmíchejte nakrájeného lososa. Osolte, opepřete a přidejte kopr.

Rozpusťte želatinu ve dvou lžících vody. Nechte nabobtnat a pak zahřejte, až se úplně rozpustí. Do želatiny vmíchejte lžíci lososové pomazánky. 

Pak vmíchejte zbytek. Rozdělte do misek. Dejte alespoň na hodinu do lednice. Z citrónové šťávy a oleje umíchejte zálivku. Okurku nakrájejte na tenké plátky a udělejte z nich polštářek pro každou terinku. V

vyklopte a dozdobte snítkou kopru.
 

< Zpět