Topinky „crostini“ s ricottou, ančovičkami a hruškou
Suroviny (na 20 topinek):
-
20 plátků toustového chleba
-
400 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
-
3 hrušky
-
1 malé balení ančoviček
-
60 g rozinek
-
několik snítek rozmarýnu a šalvěje
-
extra panenský olivový olej
-
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozpalte olej spolu s rozmarýnem a šalvějí a postupně na něm opečte toustový chléb dozlatova.
Rozinky dejte namáčet do vlažné vody. Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky.
V míse ve vodní lázni smíchejte ricottu s dobře okapanými ančovičkami (ponechte si několik ančoviček stranou na ozdobení) a kostičkami hrušky a osolte. Ricottovým krémem potřete topinky, lehce opepřete, ozdobte kouskem ančovičky, dobře okapanými rozinkami a rozmarýnem.