Plněné avokádo pikantním salátem
-
1 konzerva lososa nebo tuňáka (může být i čerstvě pečený)
-
1 zralé avokádo
-
cibulka dle chuti, nasekaná nadrobno
-
1 lžíce čerstvého kopru nebo koriandru
-
1 polévková lžíce čerstvé petrželky
-
1 kapie
-
2 lžičky citronové šťávy
-
mořská sůl a pepř podle chuti, tabasco
-
lžíce krémového sýra
Avokádo rozpůlíme a vypeckujeme. V každé polovině vyhloubíme dostatečný prostor pro salát, zbylou dužinu použijeme jako součást salátu.
Cibulku, kopr, koriandr a petrželku nasekáme najemno, přidáme drobně nasekanou kapii a zbylou dužinu z vydlabaného avokáda.
Všechny ingredience smícháme s rybou a citronovou šťávou, smícháme nebo lehce pomixujeme, můžeme zastříknout tabascem, dosolíme nebo dopepříme, event. můžeme vmíchat ještě lžíci krémového sýra.
Směs se naplní do avokáda a servíruje vychlazená.