Fazolová polévka
Příprava
-
1kg uzených žeber nebo ½ kg uzeného libového bůčku
-
½ kg fazolí – nutné namočit přes noc
-
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
-
cibule
-
několik stroužků česneku
-
pepř mletý
-
kmín
-
sůl
-
mouka na zahuštění
-
feferonka
Postup
Uzená žebra nebo bůček uvařte, maso vyjměte a do vývaru přidejte namočené fazole, zeleninu a koření a vařte do měkka.
Do připraveného polotovaru polévky přidejte nakrájené maso. Přidejte orestovanou cibuli, prolisovaný česnek, feferonku, pepř popřípadě na tenké plátky nakrájenou červenou papriku.
Místo namočených a pak uvařených fazolí je možné použít i konzervovaných fazolí v plechovce.
Nakonec polévku ochutnejte a zahustěte. Solí šetřte, uzené maso je již slané.
Foto: pixabay