Gulášová polévka

 

Tak to je klasika, která má na našem stole své stálé místo..

 

Příprava

  • 200 g libového hovězího masa

  • 1 cibule

  •  lžíce sádla nebo slunečnicového oleje

  • 2 lžičky sladké papriky

  • litr hovězího vývaru

  • 1 lžíce hladké mouky

  • sůl a čerstvě mletý pepř

  •  kmín, mletá paprika pálivá a majoránka

  • 2 stroužky česneku

  • 1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky

Postup

Na tuku zpěňte cibuli a pak přidejte maso nakrájené na malé kostky. Přidejte papriku a podlijte částí vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a pálivou paprikou a duste přiklopené doměkka.

Do hrnce přidejte brambory, česnek, majoránku a dál vařte. Postupně přidávejte vývar. Nakonec vmíchejte světlou jíšku.

V Maďarsku, odkud dobrá gulášovka pochází se polévka ne vždy zahušťuje a velmi často se do ní přidávají i vaječné noky ( mouka a vejce) nebo těstoviny.

 

Foto: pixabay

< Zpět