Gulášová polévka
Tak to je klasika, která má na našem stole své stálé místo..
Příprava
-
200 g libového hovězího masa
-
1 cibule
-
lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
-
2 lžičky sladké papriky
-
litr hovězího vývaru
-
1 lžíce hladké mouky
-
sůl a čerstvě mletý pepř
-
kmín, mletá paprika pálivá a majoránka
-
2 stroužky česneku
-
1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
Postup
Na tuku zpěňte cibuli a pak přidejte maso nakrájené na malé kostky. Přidejte papriku a podlijte částí vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a pálivou paprikou a duste přiklopené doměkka.
Do hrnce přidejte brambory, česnek, majoránku a dál vařte. Postupně přidávejte vývar. Nakonec vmíchejte světlou jíšku.
V Maďarsku, odkud dobrá gulášovka pochází se polévka ne vždy zahušťuje a velmi často se do ní přidávají i vaječné noky ( mouka a vejce) nebo těstoviny.
Foto: pixabay