Hrušková se zázvorem
Zdroj: www.dokrupava.cz
Příprava
-
3 sladké hrušky, oloupané, bez jádřinců a nakrájené na menší kostky
-
1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru
-
1 svitek skořice
-
4–5 hřebíčků
-
2–3 lžíce hnědého cukru
-
máslové croissanty k podávání
Postup
Do menšího hrnce vložte hrušky, všechno koření a cukr, podlijte cca půl deci vody a na mírném ohni duste, až se hrušky začnou rozpadat, asi 15–20 minut. Případně dolijte ještě trošku vody, ke konci vaření by ale v hrnci mělo zůstat minimum tekutiny.
Odstraňte skořici a hřebíčky a vše rozmixujte tyčovým mixérem. V lednici vydrží pomazánka asi týden.
PS: … a pro dospělé bych možná zkusila přidat kapičku dobrého tmavého rumu:-)