Rozhuda – babiččina „klasika“
Zdroj: www.dokrupava.cz
Příprava
-
4 sýrové croissanty
-
250 g měkkého tvarohu
-
100 g změklého másla
-
2–3 lžíce jogurtu nebo mléka
-
1 lžičku cukru
-
sůl a bílý pepř
-
1 jarní cibulku – bílou část
-
pažitku podle chuti
Postup
Změklé máslo pořádně utřete se solí a bílým pepřem, přidejte tvaroh, případně podle potřeby nařeďte trochou jogurtu nebo mléka.
TIP: Do tvarohové pomazánky přidejte lžička cukru, chuť se zvláštně zjemní. Pořádně našlehejte, přidejte najemno nakrájenou bílou část cibulky a pažitku podle chuti. Nechte chvíli v chladu rozležet.
Podávejte se sýrovým croissantem, zasypané pažitkou.