Polévka mrkvová s sýrem Gran Moravia
PŘÍPRAVA
-
1 cibule
-
4 velké mrkve
-
1 brambor
-
2 lžíce extra panenského olivového oleje
-
4 malé bagetky
-
800 ml mléka
-
60 g sýra Gran Moravia
-
sůl
POSTUP
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, mrkev i brambor očistěte a nakrájejte na kousky.
Na rozehřátém oleji restujte nejprve cibuli s mrkví asi 5 minut, poté přidejte brambor a po minutě zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Osolte, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut.
Mezitím připravte bagetky. Na grilovací pánvi nebo v troubě rozehřáté na teplotu asi 180 °C opečte plátky bagety dokřupava.
Uvařenou zeleninu rozmixujte dohladka a ještě propasírujte sítem.
Zalijte mlékem a 5 minut povařte. Polévku rozdělte do misek, hustě posypte hoblinami sýru Gran Moravia a podávejte s bagetkami.
Recept a foto : www.laformaggeria.com