Jarní risotto
PŘÍPRAVA
-
500g vyloupaného čerstvého hrášku
-
svazek mrkve
-
svazek chřestu
-
1,5 l kuřecího vývaru
-
1 nadrobno nakrájená šalotka
-
2 dc bílého vína
-
500 g rýže arborio
-
extra panenský olivový olej
-
100 g sýru Gran Moravia
-
sůl a pepř
-
šťáva z 1 citronu
POSTUP
Zeleninu osolte a opepřete. Hrášek a chřest povařte krátce nad párou, mrkev rozkrájejte na podélné plátky a vařte do poloměkka. Zelenina musí zůstat křupavá.
V hrnci osmahněte na olivovém oleji šalotku a rýži. Po pár minutách přidejte sůl a pepř. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
Postupně přilévejte vývar, ale vždy až se tekutina úplně vstřebá. Rizoto stále míchejte. Asi za 20 minut bude rýže hotová. Sundejte z ohně, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte sýr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké obložené zeleninou.
Recept a foto : www.laformaggeria.com