Jarní risotto

PŘÍPRAVA

  • 500g vyloupaného čerstvého hrášku

  • svazek mrkve

  • svazek chřestu

  • 1,5 l kuřecího vývaru

  • 1 nadrobno nakrájená šalotka

  • 2 dc bílého vína

  • 500 g rýže arborio

  • extra panenský olivový olej

  • 100 g sýru Gran Moravia

  • sůl a pepř

  • šťáva z 1 citronu

 

POSTUP


Zeleninu osolte a opepřete. Hrášek a chřest povařte krátce nad párou, mrkev rozkrájejte na podélné plátky a vařte do poloměkka.  Zelenina musí zůstat křupavá. 

V hrnci osmahněte na olivovém oleji šalotku a rýži. Po pár minutách přidejte sůl a pepř. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit.

Postupně přilévejte vývar, ale vždy až se tekutina úplně vstřebá. Rizoto stále míchejte. Asi za 20 minut bude rýže hotová. Sundejte z ohně, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte sýr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké obložené zeleninou.

 

       Recept a foto : www.laformaggeria.com

< Zpět