Lasagne s rajčatovomasovou omáčkou

 PŘÍPRAVA

  • 1 balení lasagní

Na náplň:

  • 1 cibule
  •  2 stroužky česneku
  • 400 g mletého masa
  • plechovka loupaných rajčat
  • oregano, bazalka
  • olej sůl, pepř

Bešamel:

  • 40 g másla
  • 0,5 l mléka, 
  • 1-2 lžíce hladké mouky,
  • sůl, pepř,strouhaný parmezán
POSTUP
 
Masová směs:
 
  • Na cibulce osmahneme česnek a přidáme maso. Osolíme a opepříme. Maso tepelně opracujeme za stálého míchání, to aby se nepřipálilo. Pak k osmahnutému masu přidáme krájená loupaná rajčata a bazalku s oregánem. Povaříme a dochutíme.

Bešamel:

  • Připravíme  světlou řídkou jíšku, kterou zalijeme mlékem a metličkou promícháme dokud nezhoustne.Osolíme, opepříme
  • Do zapékací mísy začneme skládat vrstvy lasagní, omáčky a bešamelu. Na dně bude vrstva lasagní, na ně dáme část masové směsi a vrstvu bešamelu. 
  • Na tento základ položíme opět lasagně, masovou omáčku a bešamel. A znovu opakujeme. 
  • Poslední vrstvou by mělo být masová omáčka a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. 
  • Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Foto:pixabay