Lasagne s rajčatovomasovou omáčkou
PŘÍPRAVA
- 1 balení lasagní
Na náplň:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- plechovka loupaných rajčat
- oregano, bazalka
- olej sůl, pepř
Bešamel:
- 40 g másla
- 0,5 l mléka,
- 1-2 lžíce hladké mouky,
- sůl, pepř,strouhaný parmezán
POSTUP
Masová směs:
- Na cibulce osmahneme česnek a přidáme maso. Osolíme a opepříme. Maso tepelně opracujeme za stálého míchání, to aby se nepřipálilo. Pak k osmahnutému masu přidáme krájená loupaná rajčata a bazalku s oregánem. Povaříme a dochutíme.
Bešamel:
- Připravíme světlou řídkou jíšku, kterou zalijeme mlékem a metličkou promícháme dokud nezhoustne.Osolíme, opepříme
- Do zapékací mísy začneme skládat vrstvy lasagní, omáčky a bešamelu. Na dně bude vrstva lasagní, na ně dáme část masové směsi a vrstvu bešamelu.
- Na tento základ položíme opět lasagně, masovou omáčku a bešamel. A znovu opakujeme.
- Poslední vrstvou by mělo být masová omáčka a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 180 °C asi 45 minut.