Ravioli
Předpřipravené ravioli se dají koupit buď mražené nebo chlazené, připrava úplně čerstvých domácích není příliš složitá, ale zabere čas a vyžaduje určitou zručnost.
Náplň můžeme zvolit buď masovou, sýrovou nebo třeba špenátovou.
Omáčka
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g rajčatového pyré
- lžíce strouhaných ořechů
- muškátový oříšek
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce směsi bylinek (např. ba¬zalka, rozmarýn, kerblík)
- 4 lžíce strouhaného par¬mazánu nebo pecorina
POSTUP
- Ravioli uvaříme.
- Cibuli oloupeme, posekáme a zesklovatíme na olivovém oleji.
- Přidáme rajčata a 15 min. dusíme, poté osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem.
- Ravioli posypeme bylinkami a sýrem.
Foto: pixabay