Sépiové špagety s plody moře

PŘÍPRAVA

  • Černé těstoviny
  • 4 stroužky česneku
  •  plody moře – směs mražená nebo čerstvý salát v oleji, 
  • máslo, 
  • 2 menší cibule
  • 200 g čerstvých datlových  rajčat
  • sůl, pepř, petrželka

POSTUP

  • Cibuli nakrájíme najemno, česnek na drobné plátky. V pánvi rozehřejeme trochu másla a cibuli osmažíme. 
  • Přidáme česnek a opět krátce osmahneme. 
  • Přidáme plody moře - mušle, shrimps, chobotničky, krevety a necháme asi 12 minut dusit. 
  • Zatím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, musí být al dente. 
  • Rajčátka rozpůlíme a petrželovou nať nasekáme. 
  • Do téměř hotové mořské směsi přidáme rajčata a nať, ochutíme solí a hrubým pepřem a ještě několik minut  podusíme. 
  • Na talíře rozdělíme těstoviny, ozdobíme je směsí a ihned podáváme. Použít se dají i klasické těstoviny.
Foto:pixabay