Sépiové špagety s plody moře
PŘÍPRAVA
- Černé těstoviny
- 4 stroužky česneku
- plody moře – směs mražená nebo čerstvý salát v oleji,
- máslo,
- 2 menší cibule
- 200 g čerstvých datlových rajčat
- sůl, pepř, petrželka
POSTUP
- Cibuli nakrájíme najemno, česnek na drobné plátky. V pánvi rozehřejeme trochu másla a cibuli osmažíme.
- Přidáme česnek a opět krátce osmahneme.
- Přidáme plody moře - mušle, shrimps, chobotničky, krevety a necháme asi 12 minut dusit.
- Zatím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, musí být al dente.
- Rajčátka rozpůlíme a petrželovou nať nasekáme.
- Do téměř hotové mořské směsi přidáme rajčata a nať, ochutíme solí a hrubým pepřem a ještě několik minut podusíme.
- Na talíře rozdělíme těstoviny, ozdobíme je směsí a ihned podáváme. Použít se dají i klasické těstoviny.
Foto:pixabay