Spaghetti s omáčkou a masovými kuličkami

 

                   

Foto: pixabay

 

Příprava 

  • 400 g mletého masa

  • 1 vejce

  • 2 lžíce navlhčené housky

  • pepř, sůl,

  • 2 stroužky česneku

  • Na omáčku

  • 1 plechovka oloupaných zavařených rajčat

  • 1 malá plechovka žampionů

  • nebo 400 g čerstvých spařených a oloupaných rajčat

  • 2 cibule

  • hrst bazalkových lístků

  • sůl

  • česnek podle chuti

  • 2 lžíce oleje

  • 1 paprika nakrájená na drobné kostičky

  • pepř, špetka tymiánu

  • na dokončení hrst strouhaného tvrdého sýra – parmezán, ementál

  • hrst strouhaných vlašských ořechů

  • 400 g těstovin

 

Postup:

Maso okořeňte, přidejte vejce a navlhčenou housku, promíchejte a vytvořte malé kuličky.

Do zpěněné cibulky přidejte česnek, kuličky a lehce je ze všech stran osmažte. 

Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, žampiony a po pěti minutách i rajčata, sůl, pepř a tymián. 

Kuličkami pohybujte, aby se nepřipekly. Můžete maličko podlít. 

Nechte na malém ohni probublávat, čas od času zamíchejte, aby se nepřipálilo. Těsně před dokončením přidejte bazalku.

Ve velkém hrnci uvařte těstoviny al dente. 

Na vrstvu těstovin navršte kuličky, polijte omáčkou a můžete lehce posypat i strouhaným sýrem nebo trochou strouhaných vlašských ořechů. 

 

                      << zpět