Spaghetti s omáčkou a masovými kuličkami
Foto: pixabay
Příprava
400 g mletého masa
1 vejce
2 lžíce navlhčené housky
pepř, sůl,
2 stroužky česneku
Na omáčku
1 plechovka oloupaných zavařených rajčat
1 malá plechovka žampionů
nebo 400 g čerstvých spařených a oloupaných rajčat
2 cibule
hrst bazalkových lístků
sůl
česnek podle chuti
2 lžíce oleje
1 paprika nakrájená na drobné kostičky
pepř, špetka tymiánu
na dokončení hrst strouhaného tvrdého sýra – parmezán, ementál
hrst strouhaných vlašských ořechů
400 g těstovin
Postup:
Maso okořeňte, přidejte vejce a navlhčenou housku, promíchejte a vytvořte malé kuličky.
Do zpěněné cibulky přidejte česnek, kuličky a lehce je ze všech stran osmažte.
Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, žampiony a po pěti minutách i rajčata, sůl, pepř a tymián.
Kuličkami pohybujte, aby se nepřipekly. Můžete maličko podlít.
Nechte na malém ohni probublávat, čas od času zamíchejte, aby se nepřipálilo. Těsně před dokončením přidejte bazalku.
Ve velkém hrnci uvařte těstoviny al dente.
Na vrstvu těstovin navršte kuličky, polijte omáčkou a můžete lehce posypat i strouhaným sýrem nebo trochou strouhaných vlašských ořechů.