Tuňákový nebo lososový tataráček

  •  200 g čerstvého tuňáka nebo lososa

  • 1 šalotka

  • půl lžičky strouhaného zázvoru

  • šťáva z půlky limety

  • sezam

  • sójová omáčka

  • arašídový olej

  • koriandr

 

Avokádový salát:

  • avokádo

  • limeta

  • sůl, pepř

Rybí maso nasekáme na malé kousky. V misce smícháme se zázvorem a nasekanou šalotkou. Přidáme šťávu z limety, lžičku sezamu, sojové omáčky a oleje. 

Nakonec přidáme trochu jemně pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a před podáváním ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.

Avokádo nasekáme na kousíčky. Ochutíme pepřem, solí a limetou.

Jednotlivé porce vytvarujeme pomocí kruhového tvořítka, nebo je jen vrstvíme na talířek. Dáme vždy vrstvu ryby a pak vrstvu avokádového salátu. Dozdobit se dá klíčky, řeřichou nebo kouskem chZpět

Zpět