Tuňákový nebo lososový tataráček
-
200 g čerstvého tuňáka nebo lososa
-
1 šalotka
-
půl lžičky strouhaného zázvoru
-
šťáva z půlky limety
-
sezam
-
sójová omáčka
-
arašídový olej
-
koriandr
Avokádový salát:
-
avokádo
-
limeta
-
sůl, pepř
Rybí maso nasekáme na malé kousky. V misce smícháme se zázvorem a nasekanou šalotkou. Přidáme šťávu z limety, lžičku sezamu, sojové omáčky a oleje.
Nakonec přidáme trochu jemně pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a před podáváním ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.
Avokádo nasekáme na kousíčky. Ochutíme pepřem, solí a limetou.
Jednotlivé porce vytvarujeme pomocí kruhového tvořítka, nebo je jen vrstvíme na talířek. Dáme vždy vrstvu ryby a pak vrstvu avokádového salátu. Dozdobit se dá klíčky, řeřichou nebo kouskem chZpět