Karbanátky z červené řepy se sójovou drtí & batátové pyré
PŘÍPRAVA
Ingredience na 4 porce karbanátky:
-
150 g sójového granulátu
-
500 g červené řepy
-
250 g mouky
-
3 lžíce sójové omáčky
-
250 ml vody
-
2 stroužky česneku
-
3 lžíce chia semínek
-
rostlinný olej
POSTUP
Budeme potřebovat sójový granulát připravený podle návodu. Granulát necháme okapat a dáme do mísy, přimícháme syrovou červenou řepu, kterou oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Přidáme vodu, chia semínka, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a nakonec mouku. Ze směsi vytvarujeme karbanátky. Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem. Pečeme při teplotě 180 °C, dokud nemají karbanátky světle hnědou kůrku.
Ingredience na 4 porce batátové pyré:
-
2 větší batáty
-
40 g Flora Original
-
400 ml rostlinného mléka
-
sůl a pepř dle chuti
POSTUP
Batáty oloupeme, nakrájíme a vaříme ve vodě do změknutí. Uvařené batáty scedíme, přidáme Floru a rostlinné mléko. Tyčovým mixérem vymícháme hladké pyré.
Čas:
60 minut (karbanátky) + 20 minut (batátové pyré)