Karbanátky z červené řepy se sójovou drtí & batátové pyré

 
 
 
 

PŘÍPRAVA

Ingredience na 4 porce karbanátky:

  • 150 g sójového granulátu

  • 500 g červené řepy

  • 250 g mouky

  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 250 ml vody

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce chia semínek

  • rostlinný olej

POSTUP

Budeme potřebovat sójový granulát připravený podle návodu. Granulát necháme okapat a dáme do mísy, přimícháme syrovou červenou řepu, kterou oloupeme a nastrouháme nahrubo. 

Přidáme vodu, chia semínka, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a nakonec mouku. Ze směsi vytvarujeme karbanátky. Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem. Pečeme při teplotě 180 °C, dokud nemají karbanátky světle hnědou kůrku.

 

Ingredience na 4 porce batátové pyré:

  • 2 větší batáty

  • 40 g Flora Original

  • 400 ml rostlinného mléka

  • sůl a pepř dle chuti

POSTUP

Batáty oloupeme, nakrájíme a vaříme ve vodě do změknutí. Uvařené batáty scedíme, přidáme Floru a rostlinné mléko. Tyčovým mixérem vymícháme hladké pyré.

Čas:
60 minut (karbanátky) + 20 minut (batátové pyré)

              < Zpět