VELIKONOCE NASLADKO I NASLANO
Ve většině rodin se udržují tradiční zvyky – barvení vajec, ale i menu – nádivka, beránek, mazanec, pečeně, vajíčkový salát… Chutnají nám a už si bez nich neumíme tyto jarní svátky vlastně ani pořádně představit.
Za roky vývoje ale i klasické recepty prošly změnami, odlehčily se, navíc se ukazuje, že klasické kůzle, králík nebo polévka ze zelených bylinek nám může jen prospět. Takže – dáme se do svátečního pečení a vaření
Nasladko...
Každá rodina má ty vlastní osvědčené návody na přípravu beránka, mazance či jidášků, ale neuškodí je čas od času doplnit o něco nového.
Naslano...
Když se povede počasí, bývají Velikonoce vítanou příležitostí i pro posezení s přáteli, často poprvé venku na terase nebo na zahradě. Hodí se tedy recepty na lehké jarní pohoštění, které se navíc pomůže hospodyním vypořádat s množstvím vajec, které děti leckde i vykoledují.