Co dům dal a kuchař našel
PŘÍPRAVA
Jídlo ze zbytků, které může mít velice proměnlivou chuť i suroviny:
-
maso vepřové, hovězí nebo i kuřecí, stačí 1 – 2 porce
-
slanina
-
2 – 3 vejce
-
1 větší cibule
-
olej
-
naložená nebo čerstvá kapie
-
zbytek brambor od oběda nebo ze včerejšího dne
-
kelímek zakysané smetany
-
mrkev, hrášek, pórek, fazolky, růžičková kapusta
-
sůl, pepř
-
hladkolistá petržel
-
zelená jarní cibulka
POSTUP
Na oleji nakrájenou slaninu lehce osmahneme, přidáme cibuli a počkáme, dokud se nerozvoní.
Nakrájíme zbytky masa na menší nudličky a přidáme je k cibuli a slanině. Osmahneme a na pánev přidáme všechnu zeleninu a nadrobno nakrájené kapie i s nálevem. Lehce osolíme.
Zeleninu několik minut blanšírujeme, přidáme nakrájené brambory. Nyní již nemícháme, aby z nich nevznikla kaše, ale pokrmem v pánvi jen lehce potřásáme, aby se nepřipálil.
Vejce smícháme se smetanou a nalijeme na pánev. Podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr bohatě posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Podáváme s opečenými toasty, chlebem nebo i bez přílohy jen se salátem.
Foto: pixabay