Co dům dal a kuchař našel

 

 

PŘÍPRAVA

Jídlo ze zbytků, které může mít velice proměnlivou chuť i suroviny:

  • maso vepřové, hovězí nebo i kuřecí, stačí 1 – 2 porce

  • slanina

  • 2 – 3 vejce

  • 1 větší cibule

  • olej

  • naložená nebo čerstvá kapie

  • zbytek brambor od oběda nebo ze včerejšího dne

  • kelímek zakysané smetany

  • mrkev, hrášek, pórek, fazolky, růžičková kapusta

  • sůl, pepř

  • hladkolistá petržel

  • zelená jarní cibulka

POSTUP

Na oleji nakrájenou slaninu lehce osmahneme, přidáme cibuli a počkáme, dokud se nerozvoní. 

Nakrájíme zbytky masa na menší nudličky a přidáme je k cibuli a slanině. Osmahneme a na pánev přidáme všechnu zeleninu a nadrobno nakrájené kapie i s nálevem. Lehce osolíme.

Zeleninu několik minut blanšírujeme, přidáme nakrájené brambory. Nyní již nemícháme, aby z nich nevznikla kaše, ale pokrmem v pánvi jen lehce potřásáme, aby se nepřipálil. 

Vejce smícháme se smetanou a nalijeme na pánev. Podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr bohatě posypeme nakrájenou jarní cibulkou. 

Podáváme s opečenými toasty, chlebem nebo i bez přílohy jen se salátem.

Foto: pixabay

< Zpět