Okurkové věže
PŘÍPRAVA
Zelenina ke svačině může dostat nejrůznější podobu. Komu se už saláty přejídají, může vyzkoušet plněnou čerstvou okurku s měkkým sýrem.
-
1 salátová okurka
-
sýr žervé
-
2 – 3 stroužky česneku
-
sůl, pepř
POSTUP
Salátovou okurku nakrájíme škrabkou na tenké dlouhé plátky.Každý plátek poklademe sýrovou pomazánkou a zavineme.
Pomazánka
Do sýra žervé nebo jiného měkkého přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř, zbytky okurky a 1–2 lžíce mléka nebo jogurtu. Zamícháme a popř. ještě dochutíme.
Pomazánku můžeme vylepšit i nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou paprikou, mletými ořechy či jinými ingrediencemi, fantazii se meze nekladou.
Foto: pixabay